Απεντομωση
Απεντομωση

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Απεντόμωση είναι όλες οι εργασίες που κάνουμε για να καταπολεμήσουμε ή να προστατεύσουμε προληπτικά ένα χώρο από έντομα και παράσιτα. Τα περισσότερα έντομα είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών ενώ κάποια άλλα προκαλούν όχληση από την παρουσία τους, τα τσιμπήματα τους και τις ζημιές που προκαλούν.

Τα έντομα στόχοι είναι οι κατσαρίδες, τα μυρμήγκια, οι μύγες, τα κουνούπια, οι ψύλλοι, οι κοριοί, οι αράχνες, οι σκορπιοί, το σαράκι, οι τερμίτες κλπ.

Επειδή η απεντόμωση έχει άμεση σχέση με την ανθρώπινη υγεία πρέπει οι εργασίες να γίνονται μόνο από εταιρείες που έχουν άδεια για την συγκεκριμένη εργασία, να διαθέτουν πανεπιστημιακά καταρτισμένο προσωπικό , εξειδικευμένο εξοπλισμό και πάνω από όλα να χρησιμοποιούν σκευάσματα και μεθόδους 100% ασφαλή για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια μη τοξικά και εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ και το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η εταιρεία μας ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία για την απεντόμωση τόσο σε επαγγελματικούς χώρους όσο και σε οικίες και πολυκατοικίες και η οποία αναλύεται ως εξής:

  • Επιθεώρηση χώρου ώστε να αναγνωρίσουμε το έντομο και τις πιθανές αιτίες που ευθύνονται για την ύπαρξη του εντόμου στον χώρο.
  • Πλήρης και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση του ιδιοκτήτη για το έντομο και για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουμε ώστε να γνωρίζει ακριβώς τι θα γίνει στον χώρο του και τι αποτέλεσμα να περιμένει μελλοντικά.
  • Εφαρμογή του κατάλληλου τρόπου αντιμετώπισης του εντόμου ή των κατάλληλων προληπτικών ενεργειών για να εξαλειφθεί οριστικά το πρόβλημα στον χώρο.
  • Παροχή βεβαίωσης εφαρμογής (αν πρόκειται για μη επαγγελματικό χώρο) ή ενημέρωση του φακέλου απεντόμωσης (αν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο).

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει απεντόμωση ενός χώρου. Ανάλογα το πρόβλημα και τον χώρο επιλέγουμε μία εκ των παρακάτω ή συνδυασμό αυτών.

  • Υπολειματικοί ψεκασμοί με ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης.

Οι υπολειματικοί ψεκασμοί πραγματοποιούνται με ανοξείδωτο επαγγελματικό ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης (2atm), σε τοίχους, ρωγμές τοίχων και σε όλες τις επιφάνειες όπου μπορούν να υπάρχουν και να κρύβονται έντομα.

  • Νεφελοψεκασμοί με ψυχρό ή θερμό fogger.

Η διαδικασία πραγματοποιείται με ειδικό μηχάνημα εκνέφωσης (fogger). Με το fogger η σταγόνα γίνεται 20 έως 56mm σε μέγεθος με  αποτέλεσμα να μπορεί να διεισδύει το φάρμακο στα  πλέον δυσπρόσιτα σημεία.

  • Εφαρμογή ειδικών τροφοελκυστικών δολωμάτων υπό μορφή τζελ.

Πρόκειται για εξιδεικευμένη εφαρμογή που χρησιμοποιείτε κυρίως για την καταπολέμηση κατσαρίδων και μυρμηγκιών. Το ειδικό τροφοελκυστικό δόλωμα σε μορφή γέλης τοποθετείτε με ειδικό πιστόλι σε συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με το πρόβλημα και τις απαιτήσεις του χώρου. Σκοπός της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι, με την μέθοδο της Τροφάλλαξης η δραστική ουσία να μεταφερθεί γρήγορα σε όλο τον πληθυσμό ώστε να εξοντωθούν όλα τα υπάρχοντα έντομα καθώς και αυτά που θα προέλθουν από τυχόν αυγά τους. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι άοσμα, μη τοξικά και εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.

  • Ψεκασμοί με ψεκαστικά μηχανήματα υψηλής πίεσης και μεγάλου όγκου.

Η χρήση των ψεκαστικών μηχανημάτων υψηλής πίεσης πραγματοποιείται σε μεγάλους

χώρους  και επιφάνειες όπως σε χωράφια και στάβλους για ψύλλους ή σε πεύκα για την καταπολέμηση της κάμπιας. Το πλεονέκτημα αυτού του τρόπου απεντόμωσης είναι ότι το φάρμακο πέφτει σε μεγαλύτερη ποσότητα , ο χώρος ψεκάζεται καλύτερα και επιτυγχάνουμε καλύτερα αποτελέσματα.

  • Υποκαπνισμός χώρου με φωσφινούχα σκευάσματα.

Είναι η πλέον εξιδεικευμένη διαδικασία απεντόμωσης η οποία στοχεύει σε ξυλοφάγα έντομα και έντομα αποθηκών με 100% αποτελέσματα. Με την εισαγωγή ενός σκευάσματος φωσφίνης σε καλά στεγανοποιημένο χώρο παράγεται τοξικό αέριο  το οποίο διαπερνάει το ξύλο εισχωρεί στο εσωτερικό και σκοτώνει όλα τα έντομα. Η εφαρμογή φωσφινούχων σκευασμάτων γίνεται μόνο από Γεωπόνο (Π.Ε.) ή Χημικό ή Χημικό Μηχανικό. Η διαδικασία του υποκαπνισμού είναι ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον καθώς η φωσφίνη διασπάται πολύ εύκολα στην ατμόσφαιρα και δεν αφήνει τοξικά υπολείμματα στον χώρο.

Στην BioCity η διαδικασία του υποκαπνισμού πραγματοποιείται αποκλειστικά από Γεωπόνο Π.Ε. με πλήρη εξειδίκευση στην παραπάνω διαδικασία.  

  • Μηχανικές και ηλεκτρικές παγίδες σύλληψης εντόμων.

Σε χώρους μαζικής εστίασης ή χώρους παραγωγής και εμπορίας τροφίμων στα οποία η παρουσία εντόμων υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων η εταιρεία μας αποφεύγει την μεγάλη χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων και χρησιμοποιεί ηλεκτρικές παγίδες  σύλληψης εντόμων και εντομοπαγίδες με τροφοελκυστικό δόλωμα. Σε κάθε χώρο και ανάλογα με το έντομο το οποίο επιθυμούμε να αντιμετωπίσουμε χρησιμοποιούμε διαφορετικό είδος παγίδας και ο λόγος είναι ότι κάθε έντομο ελκεται από διαφορετική αιτία ανάλογα τα βιολογικά χαρακτηριστικά του.

Όλες οι παγίδες προσαρμόζονται σε όλους τους χώρους και είναι ειδικά σχεδιασμένες σύμφωνα με το σύστημα διασφάλισης υγιεινής των χώρων (HACCP).

 

Call Now ButtonΚαλέστε μας