Βιολογικη Καταπολεμηση
Βιολογικη Καταπολεμηση

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ

Βασική μέθοδος αντιμετώπισης των ζωικών παρασίτων (έντομα , τρωκτικά, πουλιά, φίδια) είναι η πρόληψη  και ο περιορισμός των πληθυσμών τους χωρίς την χρήση χημικών σκευασμάτων,  τα οποία μέχρι και τα τελευταία χρόνια θεωρούνταν ως η μοναδική πρακτική αντιμετώπισης τους.

Η αιτία για αυτήν την αλλαγή είναι οι αρνητικές επιπτώσεις των χημικών στο περιβάλλον καθώς και η ανθεκτικότητα ορισμένων ζωικών παρασίτων σε συγκεκριμένα παρασιτοκτόνα.

Η BioCity απεντομωτική σεβόμενη και έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τον άνθρωπο και το περιβάλλον έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκτελεί τις εργασίες απεντόμωσης και μυοκτονίας στρεφόμενη σε μεθόδους οι οποίες δεν βασίζονται αποκλειστικά στην χρήση χημικών σκευασμάτων.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Παρασίτων (IPM) το οποίο εφαρμόζεται από την εταιρεία δεν περιλαμβάνει μόνο την καταπολέμηση των παρασίτων αλλά και την πρόληψη και παρακολούθηση τους. Στόχος είναι η μηδενική δραστηριότητα τρωκτικών σε εσωτερικό χώρο και η άμεση διαχείριση σε περίπτωση εμφάνισης τους. Σε ότι αφορά τα έντομα, στόχος πρέπει να είναι οι χαμηλοί πληθυσμοί στο εσωτερικό εγκαταστάσεων και η αποφυγή εξάρσεων. Όταν οι στόχοι αυτοί δεν επιτυγχάνονται με τα προληπτικά μέτρα, τότε απαιτείται καταπολέμηση. Η καταπολέμηση πρέπει φυσικά να γίνεται μόνο με εγκεκριμένα σκευάσματα, μόνο με ενδεδειγμένες μεθόδους και πάντοτε με προτεραιότητα στην ασφάλεια των τροφίμων, του περιβάλλοντος, των εργαζομένων, των εφαρμοστών και των καταναλωτών.

Σε περιπτώσεις ύπαρξης προβλήματος ιπτάμενων εντόμων (μύγα, σφήγκα, κλπ) σε εξωτερικό χώρο η επέμβαση γίνεται με την χρήση ετοιμόχρηστων άοσμων παγίδων με ειδικό προσελκυστικό δόλωμα ανάλογα με το έντομο που θέλουμε να καταπολεμήσουμε.

Σε εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιούμε ανοιξείδωτες ηλεκτρικές εντομοπαγίδες με λαμπτήρες UV-A  και κολλητικές επιφάνειες. Η εταιρεία μας παρέχει μια μεγάλη γκάμα εντομοπαγίδων για την κάλυψη των μοναδικών αναγκών κάθε επιχείρησης.

Σε περιπτώσεις βαδιστικών εντόμων (κατσαρίδα, κοριός κλπ) η εταιρεία μας χρησιμοποιεί παγίδες με κολλητική επιφάνεια στις οποίες τοποθετείται ειδικό χάπι το οποίο περιέχει φερομόνη ουσία για υψηλή προσελκυστικότητα του εντόμου.

Σε περιπτώσεις τρωκτικών (ποντίκι, αρουραίος ) η εταιρεία μας  χρησιμοποιεί ειδικές παγίδες σύλληψης τρωκτικών με ισχυρή κολλώδη επιφάνεια.

 

 

Call Now ButtonΚαλέστε μας