Υποκαπνισμος
Υποκαπνισμος

ΥΠΟΚΑΠΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Υποκαπνισμός  είναι  μέθοδος ελέγχου παρασίτων που γεμίζει πλήρως μια περιοχή με αέρια παρασιτοκτόνα—ή υποκαπνιστικά (fumigants)—για να πνίξει ή να δηλητηριάσει τους επιβλαβείς οργανισμούς που βρίσκονται μέσα. Χρησιμοποιείται για να ελέγξει τους επιβλαβείς οργανισμούς σε κτίρια, έδαφος, σπόρους και αγροτικά προϊόντα. Ιδιαίτερα τα αγροτικά προϊόντα κατά την διάρκεια αποθήκευσης τους προσβάλλονται από διάφορες κατηγορίες εχθρών και ασθενειών που πολλές φορές προκαλούν σημαντικές ζημιές.

Στην χώρα μας το μόνο σκεύασμα που επιτρέπεται για υποκαπνισμό είναι η φωσφίνη. Ο υποκαπνισμός με φωσφίνη χρησιμοποιείται για την απεντόμωση ξύλινων επιφανειών ή χώρων, για να καταπολεμήσουμε το σαράκι και μάλιστα είναι η μόνη μέθοδος με 100% αποτελεσματικότητα. Επίσης η ίδια μεθοδολογία χρησιμοποιείται για απεντόμωση τροφίμων (πχ ξηρών καρπών ) και ζωοτρόφων καθώς για να αντιμετωπίστούν έντομα αποθηκευμένων προϊόντων.

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου έναντι άλλων μορφών απεντόμωσης:

  • Είναι η μόνη μέθοδος κατά την οποία τα προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή μετά την εφαρμογή γιατί όντας αέριο δεν αφήνει κάποιο υπόλειμμα πάνω στο προϊόν.
  • Το συγκεκριμένο καπνιστικό εντομοκτόνο είναι τοξικό σε όλες τις μορφές ζωής και θανατώνει τα έντομα σε όλα τα στάδια του βιολογικού τους κύκλου.
  • Λόγω της υψηλής διαπερατότητας τα υποκαπνιστικά μπορούν να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα φτάνοντας και στα πιο βαθιά σημεία στα οποία δεν μπορούν να φτάσουν άλλοι μέθοδοι απεντόμωσης όπως οι ψεκασμοί.
  • Ο υποκαπνισμός είναι ο γρηγορότερος τρόπος για την απαλλαγή των προϊόντων και ζωοτροφών από έντομα με συνέπεια να εξοικονομείται χρόνος και χρήμα.

Η χρήση φωσφίνης χρειάζεται απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό διότι είναι μια μέθοδος εξαιρετικά επικίνδυνη και πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλές παράμετροι κατά την εφαρμογή της.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Η ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΜΗ ΓΕΩΠΟΝΟ Ή ΧΗΜΙΚΟ.

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΟΥΣΙΩΝ.

Ο γεωπόνος της εταιρείας μας ασχολείται με εφαρμογές φωσφινούχων σκευασμάτων από το 2011 με 100% αποτελεσματικότητα απεντομώνοντας ναούς, οικείες, έπιπλα, σιλό, ζωοτροφές, ξηρούς καρπούς κλπ.

 

 

Call Now ButtonΚαλέστε μας